Wij zijn DE schaatsspeciaalzaak in het noorden van Nederland. Wij streven altijd naar perfectie, en door jarenlange ervaring in de topsport kunnen wij voor elke schaatser service op maat bieden. Als het gaat om het ronden en slijpen van uw schaatsen, staan wij en, een bak koffie voor U klaar!


Geen resultaten.


Schaatsen:
Monteren: €10,-
Standaard Ronden en Slijpen: €12.50

Wedstrijd Ronding en slijpen €25.-

Schaatsen richten: €12,50
Viking veer vervangen: €7,50
Maple veren vervangen: €7,50

Hoe rond wil je je schaatsen?

De ronding van de meeste schaatsen is 21 meter, maar kan variëren van 19 tot 25 meter. Deze ronding kan afhangen af van het gewicht van de persoon, de schaatstechniek en de tak van het schaatsen,zoals langebaanschaatsen ,recreant ,of shorttrack .Hoe zwaarder de persoon, hoe groter de ronding. Iemand met lange slagen heeft meer voordeel bij een grote ronding. Ook als je gaat schaatsen op natuurijs, met lange stukken rechtdoor, is een grote ronding prettiger. De ronding is echter het meest afhankelijk van wat de persoon het lekkerste vind rijden.

Controleren van ronding

Je kunt de ronding controleren door de glijvlakken van beide ijzers tegen elkaar te houden. Je kan dan tussen je ijzers door kijken of beide ijzers mooi rond zijn. Echter is een ronding vaak een precisie werk, want er kunnen ook vlakke stukken tussen zitten. Om het goed te meten, beschikken wij de hiervoor bedoelde meters.

Hoe vaak laat je de ronding in je schaatsen zetten en moet er worden geslepen?

Als je ongeveer 1 keer per week schaatst, is het aan te raden 1 à 2 keer per jaar je schaatsen te ronden, en wekelijks slijpen.

Eventueel kunnen wij u ook de materialen zoals slijpblok en slijpsteen leveren en een korte uitleg ,slijpcursus aan u geven zodat u altijd met scherpe schaatsen op het ijs staat.

Het ronden van schaatsen wordt hier gedaan in hiervoor speciaal gemaakte machine.